MAJICA

Majica je ime branda koji se odnosi na kvalitetne majice stvoren s idejom promoviranja suvremene hrvatske umjetnosti. Motivi koje su osmislili etablirani umjetnici mlađe generacije otiskuju se u tehnici sitotiska na tkaninu u limitiranoj ediciji te time svaka otisnuta majica postaje pravo grafičko umjetničko djelo koje je moguće odjenuti i nositi. Na taj način umjetnici sa svojim djelima izlaze iz klasičnog galerijskog prostora i predstavljaju se na jedan potpuno novi i drugačiji način. U prvim edicijama sudjelovati će umjetnici Pavle Pavlović, Damir Sobota, Vida Meić, Domagoj Rogina, Maša Barišić, Anja Leko i Maja Bachler. 

Osnovna ideja koja stoji iza branda ‘’Majica’’ je približiti što većem broju ljudi umjetničku produkciju mladih suvremenih hrvatskih umjetnika. Umjetnici koji sudjeluju u projektu osmišljavaju motive koji su prepoznatljivi njihovom opusu te ih prilagođavaju grafičkoj tehnici sitotiska. Time uporabni predmet, odnosno majica, postaje pravo umjetničko djelo s ograničenom edicijom. Promocija cijelog projekta i izlazak u javnost bili bi upravo na umjetničkom sajmu - Artomatu.

Umjetnici koji sudjeluju u projektu već su prepoznati na likovnoj sceni, a plan je postepeno uključivati ostale kvalitetne umjetnike mlađe generacije.

Može nas se naći na fejsu: https://www.facebook.com/majicart/ instagramu: @majica_teeshirt

 

raspored

pon

uto

sri

čet

pet

sub

ned

17 - 19
keramika
(početno)
popunjeno

17 - 19
keramika
(početno)

 

17 - 19
keramika
(početno)

19-21
keramika
(početna)
popunjeno

 

 

 

19-21
keramika
(napredno)

 

 

 

 

 

19-21
keramika
(početna)

 

Slikanje 
17-19h
(početno)

Crtanje
17-19h
(početno)

raspored

ATELJE NA BR.1, Ulica Republike Austrije 1, 10000 Zagreb, OIB: 34982984828 ateljenabr.1@gmail.com, +385 95 563 6279
crossmenu