MAJICA

Majica je ime branda koji se odnosi na kvalitetne majice stvoren s idejom promoviranja suvremene hrvatske umjetnosti. Motivi koje su osmislili etablirani umjetnici mlađe generacije otiskuju se u tehnici sitotiska na tkaninu u limitiranoj ediciji te time svaka otisnuta majica postaje pravo grafičko umjetničko djelo koje je moguće odjenuti i nositi. Na taj način umjetnici sa svojim djelima izlaze iz klasičnog galerijskog prostora i predstavljaju se na jedan potpuno novi i drugačiji način. U prvim edicijama sudjelovati će umjetnici Pavle Pavlović, Damir Sobota, Vida Meić, Domagoj Rogina, Maša Barišić, Anja Leko i Maja Bachler. 

Osnovna ideja koja stoji iza branda ‘’Majica’’ je približiti što većem broju ljudi umjetničku produkciju mladih suvremenih hrvatskih umjetnika. Umjetnici koji sudjeluju u projektu osmišljavaju motive koji su prepoznatljivi njihovom opusu te ih prilagođavaju grafičkoj tehnici sitotiska. Time uporabni predmet, odnosno majica, postaje pravo umjetničko djelo s ograničenom edicijom. Promocija cijelog projekta i izlazak u javnost bili bi upravo na umjetničkom sajmu - Artomatu.

Umjetnici koji sudjeluju u projektu već su prepoznati na likovnoj sceni, a plan je postepeno uključivati ostale kvalitetne umjetnike mlađe generacije.

Može nas se naći na fejsu: https://www.facebook.com/majicart/ instagramu: @majica_teeshirt

 

raspored

pon

uto

sri

čet

pet

sub

ned

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.12. u 17 h, božićna radionica za djecu

4.12., 17-18.30 h, radionica oslikavanja gotovih šalica (za odrasle)

 

 

11.12., 17-19 h, radionica izrade keramičkih ornamenata za Božić (za odrasle)

15.12., 17-19 h božićna radionica, izrada keramičkih svijećnjaka (za odrasle)

raspored

Prijavi se na newsletter

ATELJE NA BR.1, Ulica Republike Austrije 1, 10000 Zagreb, OIB: 34982984828

E-mail: ateljenabr.1@gmail.com

 

crossmenu