Tečajevi

Uz nesvakidašnju kombinaciju neformalnog, a ozbiljnog mentorstva Ane, Maše i njihovog tima, tvoje ruke stvarat će radove koje ćeš s ponosom izložiti radoznalim pogledima.

Prethodno znanje i talent - nepotrebni! Čak ako misliš da si likovno najnetalentiranija osoba na svijetu - u Ateljeu na br. 1 će te razuvjeriti.

Atelje ekipa odgovorno i na temelju višegodišnjeg iskustva tvrdi da se u svakom od nas nalazi kreativac, samo mu treba pokazati kako da izroni.

Želiš malo "zaprljati" ruke?

Radionice i tečajevi održavaju se u predvečernjim satima u Ulici Republike Austrije 1.

Tečajevi traju mjesec, dva ili tri. Broj mjesta na tečajevima je ograničen, ali upisi su svakih nekoliko mjeseci. Kako biste osigurali svoje mjesto na tečaju, potrebno je ispuniti prijavnicu. Obavijest o upisima objaviti ćemo uvijek ranije (tu i na društvenim mrežama), ali ako želite da vas podsjetimo - možete se prijaviti na newsletter.

Više o voditeljima, upisima i programu možete pronaći niže.

Frendica se udaje, mama ima rođendan. Tata se dosađuje u zasluženoj mirovini, brat i sestra neznaju što bi nakon posla? Imamo ideju za svakoga od njih...
POKLON BON

Crtanje

VODITELJ/ICA: Maša Barišić

Bez obzira jel’ tvoj radni notes izgleda kao kroki bilježnica najvećeg crtača ikad ili ju krasi čiča Gliša u sto i jednoj varijanti, postoji samo jedan Atelje, onaj na broju 1, gdje nije važno kako crtaš, već samo želiš li naučiti crtati.

Linijom, znakom, mrljom ili točkom - nije ni važno, na radionici crtanja u 8 dvosatnih termina naučit ćeš kako predmet, pojavu ili svoju neku briju u glavi prebaciti iz 3D na 2D. Crtanje prostora i stavljanje u perspektivu postat će tvoja nova snaga, a svemu će te naučiti umjetnica Maša Barišić.

Keramika (početni)

VODITELJ/ICA: Šimun Tolić

Svi se sjećamo one legendarne scene Demi i Patricka iz filma Duh, senzualne i zavodljive igre s glinom.

Definitivno ima neke romantike u vještim rukama koje glinu, poput čarolije, pretvore u umjetničko djelo. Poželiš li ikada pronaći se ili izgubiti u glini, Atelje na br. 1 i radionica keramike su pravo mjesto za to.

Keramika (napredni)

VODITELJ/ICA: Šimun Tolić

Uživaš u malim dnevnim ritualima? Ne ideš u dan bez kave ili čaja? Možeš sam izraditi set po svome
ukusu i to na old school način: u lončarskome kolu! Nauči što sve mogu glina i dizajn i postani kreator
svojih dobrih navika!

Ilustracija

VODITELJ/ICA: Maša Barišić

Stalno nešto crtkaš po rubovima bilježnica, računima, ubrusima…? Luduješ za infografikama i posuđuješ u knjižnicama slikovnice iako možda čak ni nemaš djecu? Ili, ako imaš, prvo ti čitaš pa tek onda tvoji mali ljudi?

Obožavaš knjige koje su prepune divnih crteža koji tako savršeno prate, ili još bolje – dodaju taj ekstra je ne sais quoi tekstu? Jedine reklame koje ti privlače pažnju su one sa super fun crtežom? Ozbiljan tisak čitaš isključivo ako ima rubriku političke karikature?

Ako je tvoj odgovor na većinu ovih pitanja DA – ilustriraj se, što čekaš?

Kiparstvo

VODITELJ/ICA: Helena Ohnjec

Oduvijek se osvrćeš za zgodnim figuricama? Maštaš o fora bistama svojih frednova i članova obitelji? Tvoj kućni ljubimac toliko te opušta, veseli i pokreće da bi njegovu skulpturicu najradije nosio na posao, a pogotovo na jako važan sastanak? Mi smo sve to prošli i mislimo na tebe! Dođi na radionicu kiparstva "zaprljati" malo ruke.

Crtanje i slikanje

VODITELJ/ICA: Maša Barišić

Misliš da je crtanje tek Bogom dani talent, a dobre slike nastaju kad muze to odluče? Ima nešto u tome, no tek mali dio! Crtanje i slikanje oduvijek se uče. A mogu se uvježbati samo dobrom praksom! Spremno te pozivamo da to i sam provjeriš. Prijavi se na našu radionicu crtanja i slikanja na kojima ćemo ti pokazati tajne tih vještina.

Slikarstvo

VODITELJ/ICA: Maša Barišić

Nemoj se bojati kistova i boja! Ako je jedan od najvažnijih slikara 20. stoljeća, Vasilij Kandinski, odlučio postati slikar i to nakon već uspješne pravne karijere, onda i ti bez straha uzmi kist u ruke i - kreni slikati!

Tajne slikarstva odaje ti naša slikarica Maša Barišić od koje ćeš saznati brojna čudesa u 8 dvosatnih termina koliko radionica slikanja traje!

Akvarel

VODITELJ/ICA: Maša Barišić

Ako ste se oduvijek divili fantastičnim radovima Dürera, Turnera ili pak naše Slave Raškaj i smatrate kako je akvarel najljepša likovna tehnika – imamo sjajnu vijest za vas! Od sada se i vi možete okušati u slikanju vodenim bojama i to na otvorenom!

Stop animacija

VODITELJ/ICA: Luka Vucić

Dug dan na poslu, jedva čekaš izaći i duboko udahnuti, no ni disanje ne pomaže svaki put da prestane taj radni loop u glavi… Reci stop i upiši radionicu stop animacije!

Akt i anatomija

VODITELJ/ICA: Maša Barišić

Od antike pa do suvremene umjetnosti golo ljudsko tijelo nepresušna je inspiracija najvećim umjetnicima. No, akt je nesumnjivo i najizazovniji motiv u umjetnosti!

Sjeti se samo svih onih satova likovnog kada se crtalo ljudsko odjeveno tijelo? I bilo ti je teško, skoro pa nemoguće… A ispod odjeće nalaze se ruke, torzo, trup i noge u raznim pozama, ili još gore - u pokretu! No, nemoj da te to zastraši - dođi na radionicu i svladaj anatomiju!

raspored

pon

uto

sri

čet

pet

sub

ned

17 - 19
keramika
(početno)

17 - 19
keramika
(početno)

 

17 - 19
keramika
(početno)

19-21
keramika
(početna)
popunjeno

 

 

 

19-21
keramika
(napredno)

 

 

 

 

 

19-21
keramika
(početna)

 

Slikanje 
17-19h
(početno)

Crtanje
17-19h
(početno)

raspored

ATELJE NA BR.1, Ulica Republike Austrije 1, 10000 Zagreb, OIB: 34982984828 ateljenabr.1@gmail.com, +385 95 563 6279
crossmenu